Wheel.Cars | Автомобільні шини та диски Loading

Захист декоративних деталей та догляд за ними

Електрохімічне розчинення нікелю триває до оголення шару міді, яка починає розчинятися в контакті з нікелем і хромом. Так, процес електрохімічного руйнування сягає основного металу. Продукти корозії, накопичуючись під гальванічним покриттям, призводять до його здуття та розриву.

На хромованій поверхні утворюється іржа. Таким чином, хромування не є надійним захистом сталі.

Особливо це стосується деталей автомобіля, які майже постійно перебувають в умовах підвищеної агресивності. Ця агресивність підвищується в зимовий час, коли буфера автомобіля, переднє облицювання кузова, ковпаки колісних дисків, а також інші декоративні частини постійно забруднюються дорожнім брудом з домішкою кухонної солі, яка поки є найпоширенішим протиожеледним засобом, застосовуваним у всьому світі.

Догляд за декоративними деталями автомобіля полягає в очистці їх від забруднень і продуктів корозії, а також захист від атмосферного впливу. Очищення декоративних деталей починають з видалення прилипшого пилу та бруду. Такі забруднення видаляють зазвичай при миття кузова автомобіля.

Не слід очищати хромовані поверхні від бруду та пилу «сухим» способом за допомогою ганчірки або щітки. При такому очищенні поверхневий шар блискучий піддається прискореному абразивному зносу. Він швидше тьмяніє, втрачає блиск, погіршуються його захисні властивості.

Після миття хромовані поверхні осушують замшею або серветкою, що добре вбирає воду.

Для подальшого очищення хромованих поверхонь від слідів корозії, видалення потьмянілого шару, надання блиску застосовують спеціальні хімічні засоби. Основною складовою таких засобів є дрібний абразивний порошкоподібний матеріал. Крім нього, до складу входять віск, силікон, розчинники, інгібітори корозії та інші компоненти.

Абразивні мікропорошки очищають з поверхні хромованих деталей продукти корозії та інші міцно пов’язані забруднення.