Wheel.Cars | Автомобільні шини та диски Loading

Грунтівка

Перетворювач іржі лігіїнний можна застосовувати як за позитивних, так і при негативних температурах (до -20°С). При 100-110°С процес перетворення становить 15-20 хв, за нормальної температури 16-20 год. Хороші результати дає обробка поверхонь, покритих іржею, ґрунтовками-перетворювачами. До складу таких ґрунтовок входять ортофосфорна кислота в поєднанні.
з органічними плівкоутворювачами, розчинниками та іншими добавками. Зокрема, добре зарекомендували себе ґрунтовки-перетворювачі ВА-01-12 та ВА-01-ГІСІ. Ці ґрунтовки, перекриті «Мастикою бітумної антикорозійної», забезпечують довготривалий захист від корозії обробленим поверхням.

Грунтовка ВА-01-12 (ТУ 6-10-1234-721) являє собою двох пакувальну систему, що складається з суспензії пігментів, пластифікованої полівінілацетатної емульсії та кислотного розріджувача (розчину ортофосфорної кислоти).

Ґрунтовка В А-0 1-ГІ СІ (ТУ 81-05-121-71) являє собою водну систему, основними компонентами якої є полівінілацетатна емульсія, ортофосфорна кислота, жовта та червона кров’яні солі, поверхнево-активні добавки. Обидві ґрунтовки рекомендуються для обробки поверхні, покритої продуктами корозії товщиною до 100 мкм (попередньо знімається пухка та пластова іржа).

Допускається короткочасне зберігання ґрунтовки ВА-01-ГІСІ при температурі -20°С. Після додавання розріджувача в ґрунтовку ними можна користуватися протягом 24 год. До робочої в’язкості ґрунтовки розбавляються водою і можуть наноситися пензлем або пульверизатором. Тривалість висихання за нормальної температури 24 год, при 80°З – 30 хв. Для забезпечення довготривалого антикорозійного захисту заґрунтована поверхня перекривається лакофарбовими матеріалами.