Wheel.Cars | Автомобильные шины и диски Загрузка

Що важливо знати про знак «У»: правила використання

Опубликовано Автор: admin

На автомобілях часто можна зустріти учбовий трикутник з літерою «У». Знак означає учбовий транспортний засіб. Відповідно до Правил дорожнього руху, даний знак призначений для виділення автомобілів, які використовуються для навчання водінню. Не можна встановлювати даний знак на особистий автомобіль водія початківця, який вже отримав водійське посвідчення. Згідно з ПДР, водії зі стажем не більше 2 років повинні встановлювати на своє авто знак «70». Останній означає, що максимально допустима швидкість руху для даної машини становить 70 км/год.

Знак «У» встановлюється на транспортні засоби автошкіл, які призначені для учбової їзди. Причому знак кріпиться не тільки до скла, а й встановлюється на дах авто. Щоб придбати учбові знаки для автошколи, звертайтесь до компанії «Знак У». Виробник пропонує декілька типів знаків для встановлення на дах:

  • учбовий трикутник;
  • учбова піраміда;
  • учбовий плафон.

Знак у вигляді короба на дах має наступні переваги:

  • виготовлений із міцного пластика;
  • просте у використанні та надійне магнітне кріплення;
  • наявність світлодіодного підсвічування;
  • декілька варіантів конструкції;
  • можливість нанесення рекламної інформації на корпус.

Особливості використання

Деякі водії початківці помічають свій автомобіль знаком «У», розраховуючи на порозуміння та поблажливість із боку інших водіїв. Насправді нерідко це призводить до зворотного ефекту. Деякі автомобілісти навпаки намагаються підрізати або іншим чином пригнобити недосвідченого водія. Тому водії початківці повинні використовувати знак «70», а не «У».

Звісно, наявність знака «У» не дає водію будь-яких попуст. Як й інші учасники дорожнього руху, він повинен суворо дотримуватися ПДР. Недосвідчений водій не може допускати помилок та порушень. Жоден знак не дає права порушувати ПДР. За будь-яке порушення водій відповідає згідно з чинним законодавством.

Тому не варто створювати собі зайві проблеми, встановлюючи знак «У» на власне авто. Дане позначення призначене виключно для учбових транспортних засобів, а якщо з міркувань безпеки ви бажаєте виділити себе як недосвідченого водія, слід використовувати знак «70». Досвідчені автомобілісти з розумінням відносяться до водіїв, які використовують даний знак.

Також на автомобілях можна зустріти такі позначення як «Чайник», «Каблучок» та подібні. Дані знаки не регламентовані Правилами дорожнього руху та іншими нормативними актами. Тому вони зовсім не підвищують рівень безпеки на дорозі, а є лише декоративним елементом. Хоча згідно з законодавством використовувати такі позначення можна.

Що стосується знака «У», то його встановлюють лише на спеціально обладнані учбові автомобілі. Знак означає, що за кермом знаходиться учень без водійського посвідчення. При цьому учбова їзда обов’язково здійснюється під контролем інструктора.